Четирима австрийски художници представят проекта  Абсурд – но не точно“

...
Четирима австрийски художници представят проекта  Абсурд – но не точно“
Коментари Харесай

Австрийски художници показват провокативно изкуство

Четирима австрийски художници показват проекта  „ Абсурд – само че не тъкмо “ в Градска художествена изложба в Пловдив. Той е основан особено за галерията, а част от творбите са основани в Пловдив.  

Известните създатели на модерно изкуство Хайде Ауфгевект, Йозеф Данер, Хюсеин Ишик и Георг Лебцелтер интерпретират истории и легенди на сегашното в техния обществен и медиен подтекст. 

Творбите им са от обичайната рисунка и живопис до дигитален щемпел – в това число и върху витрините на първия етаж, видео анимация и интервенция в пространството, обособени в две тематични зони: „ Абсолютно риалити шоу “ и „ На живо от ковчега ми “. 

В " Абсолютно риалити шоу " Хайде Ауфгевект, Йозеф Данер и Георг Лебцелтер основават отбор от голямоформатни цифрови отпечатъци, в това число върху витрините на първия етаж, като по този метод свързват галерията с публичното пространство отвън нея.  

Тримата са съществени актьори от отворения кръг Arge  Einwandaufbruch, в който художниците възприемат съдействието си като работа в развиване, разширяема и адаптируема във връзка с наличие и пространство. Изкуството, и на първо място графиката, се употребява като лаборатория за знаци и поетични акценти. 

Инсталацията на Хюсеин Ишик " На живо от ковчега ми " се състои от голямоформатни рисунки и към 10 000 копия, някои от които цветни, лежащи на пода като безжизнени есенни листа. Тематично инсталацията третира актуалното безредно положение на света от гледната точка на плъх, живеещ в ковчег и предаващ " онлайн " картината, която обгръщат очите му. 

Творбата на Хюсеин Ишик визира визията на Запада за Ориента - сантименталното, екзотично обрисуване на ориенталския свят като един хубав, нехаен свят на изток и бруталната военна реалност в актуалния Ориент.  По този метод клишето на западните изображения става очевидно, приписваните характерности и признатите истини се разобличават и очевидните неизбежности би трябвало да бъдат сложени под подозрение. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР